kull Gyllenfäll   född 24 Juli 2007

Lova har fått valpar med Jeppe i Finland!
Den 24:e Juli födde Lova sju fina valpar, tre tikar och fyra hanar. Allt gick lätt och fint och man kunde inte ana att det här var Lovas första kull och förlossning.

Lovas dagbok finner du här

Bilder på Jeppes familj finner du här


Lovas sju nyfödda valpar

Under några vackra försommardagar var Lova hos Jeppe i Finland. Jag har länge haft ögonen på Jeppe och hans syskon. Redan när de föddes fantiserade jag om att köpa en av valparna - så att jag har valt Jeppe till Lovas make är ingen slump!

Jeppe heter Porthos FIN34627/02 och bor med Henna och Jani Salmi i Lappeenranta. Hans pappa är Northenpride John Travolta (Dusty Mozart von Kirona/ Northenpride Scarlet O'Hara) och hans mamma är Kieristinga Wanessa (Borai von der Muhlen/ Ilo des Terres de L'Ardilleux). Mamma Wanessa är född i Luxemburg och syster till Weijari (Sulo) och är därmed faster till Douglas som Birka fick valpar med i våras. Wanessa är en av de eurasier jag har beundrat länge och de första bilderna på henne skrev jag ut från internet och satte i min "beundrarpärm" redan för sju år sedan. 
John Travolta var på väg att blir pappa till Venus första kull, men det blev inte så då det inte passade i tid. 
Att använda Jeppe till min fina Lova - Venus dotter - är ännu bättre, i honom får jag ju flera bra hundar blandade i en!

Jag har träffat Jeppe ett par gånger tidigare. Senast var när Birka inte ville bli parad under sin Finlandsresa inför hennes första kull. Eftersom han är så fin ville jag istället prova lyckan med Lova och de föll för varann!  Jag har också träffat hans mamma Wanessa och farmor Scarlet O'Hara. Trevliga hundar!


Jeppe och Lova föll för varann och höll ihop hela dagarna

 

Lova, Pia och jag mottogs av Jeppe och hans familj på bästa sätt i familjens sommarstuga. Den timrade stugan låg vackert och fridfullt precis vid stranden till en sjö. Solen sken och över den stilla sjön ekade oavbrutet gökarnas kokoanden. Jag har aldrig hört så många gökar gala och det lät som ringande kyrkklockor. Hundarna strosade fritt på gården och hela resan var som en enda semester för oss alla tre. Jag tycker det är viktigt med lugn och harmoni när nya hundar ska bli till och växa upp -  mer harmoniskt än så här kan det inte bli. Tänk om alla hundar fick träffas och göra valpar under såna här omständigheter!

 


Tid för en stunds kurtis, lek och dans  

 


Kärleksparet ute på bryggan

 

 

 

 


I Lappeenranta, inte så långt från Ryska gränsen, bor Jeppe med sin familj

Pia och Lova vid domkyrkan i Helsingfors

Lovas dagbok finner du här

Bilder på Jeppes familj finner du här

Valparnas galleri finner du här

Jeppe är Finsk utställningschampion, han har HD:A, AD:A, patella: UA, ögon: UA och är godkänd avelshund i Finland. Lova är Svensk utställningschampion och har HD:A, AD:A och patella:UA. Ökningen av inavelsgraden är 0%. Det här blir Lovas första och Jeppes andra kull. Kullen uppfyller alla punkter i eurasierklubbens RAS. 

Du kan läsa mer om Lova på hennes egen sida här och om Jeppe på hans uppfödares hemsida här.

tillbaka till Tidigare kullar eller till Lovas sida