kull Stormfare född 4 December 2008

Lova har varit i Berlin och träffat Tyler. De fick fem valpar tillsammans den 4 December.

Lovas dagbok finner du här

Tyler är registrerad i den tyska eurasierklubben EKW och jag är väldigt glad över att jag fick lov att para min Lova med honom. Jag hade sett honom på bild på internet och tänkte att han kunde vara en passande hane för min eurasierfamilj. Han såg fin ut, hans föräldrar och syskon var fina och friska. För säkerhets skull åkte jag till Berlin i Juli för att se honom i levande livet och han var verkligen så fin som jag hade tänkt mig. Du kan läsa om den resan här. Det var bara ett krux - han var ännu inte godkänd för avel. I EKW är det avelskommittén som bestämmer vilka hundar som få gå i avel och de är noga med att göra tester både på mentalitet, hälsa och utseende innan hundarna godkänns. Jag har varit i kontakt med avelskommittén sedan länge och berättade tidigt om mitt intresse för Tyler. De gav mig lov att använda honom om han bara godkändes som avelshund när han gjorde sitt "Körung" som det heter på tyska. Han skulle testas den 20 September. Lova började löpa den 20:e September.

Tyler godkändes på alla tester och jag packade bilen för att ge mig av till Berlin. Det var med livet som insats jag tog mig dit - det var det värsta oväder jag någonsin varit med om! Det regnade och stormade så hemskt att det inte ens gick att stanna vid vägen, för man såg inga avfarter och andra bilister hade inte sett min bil stå stilla vid vägkanten! Med tårarna brännande bakom ögonlocken stirrade jag på lastbilens bakljus som var framför mig, med krampaktigt grepp om ratten höll jag bilen på vägen och följde bara efter lastbilen genom ovädret. Vid ett tillfälle tändes lastbilens varningsblinkers och farten dämpades kraftigt för att sen stanna.
Ett träd hade blåst över motorvägen! I fallet hade trädet slagits sönder, så en bil åt gången kunde passera, men det skapade stora köer. Runt Berlin var vädret bättre och under dagarna hos familjen Junker var det uppehåll, men vägen hem blev åter en körning i regn. Hemma i Sverige stod det "Höststorm" på löpsedlarna och det kan jag intyga att det var! Jag kom ända till Nyköping innan jag och två andra bilister fick en ordentlig vattenplaning. Jag försökte parera men kände att bilen skötte sig själv - tack gode gud för moderna bilar med antispinn, antisladd och låsningsfria bromsar! Efter denna riskfyllda resa hoppas jag på många vackra valpar!

Varför reser jag så långt, undrar en del. Det gör nästan jag också, särskilt efter den här resan. Anledningen är den att jag vill hitta nytt blod till min eurasierfamilj. De hundar som vi har i landet passar inte min smak, eller så är de för nära släkt eller har redan lämnat tillräckligt med avkommor. Jag vill att mina hundar ska bidra till att avelsbasen i landet ökar, och det gör den genom att man använder nya avelsdjur.

 

Tyler är bara 21 månader. Han heter B-Tyler von Darrhof EKW07019 och bor med sin familj Junker i Zeuthen söder om Berlin. Han är efter Basco vom Siebengebringe EKW04066 (Cju vom Griesgrund/ Elka vom Rabenstein) och Candy von der Saline EKW02304 (Alkan vom Tor zur Welt/ Cira vom Teltowkanal). Kullen följer både Svenska Eurasierklubbens RAS och Tyska  Eurasierklubben EKWs avelsregler. Tyler är röntgad med HD:A2 på höfterna, patellaluxation:UA, ögon: UA, sköldkörtelvärde: UA.  Lovad är röntgad med HD:A, armbågar:UA, patella: UA, sköldkörtelvärde: UA (UA betyder Utan Anmärkning). Ökningen av inavelsgraden blir 0%.

Det här är förstås Tylers första kull och det är Lovas andra. Läs mer om Lova här och om hennes första kull Gyllenfäll här. Tyler är född på kennel Darrhof, länk till deras hemsida finns här.

För mig är det mycket viktigt att hundarna får tid att umgås och lära känna varann, därför valde jag att stanna i Berlin i några dagar. Hundarna fattade tycker för varann och lekte gärna och verkade uppskatta att få gå promenader ihop, slicka varandras öron och tillsammans äta ur Tylers matskål. Jag tror att valparna påverkas och får en bra start i livet om vardagen - från parning till födsel - är en lugn, harmonisk och lycklig tid för mamman. Det måste självklart inledas med en fin parningsresa!

Kullen föddes den 4 December och har fått namnet Stormfare efter resan vi gjorde till Tyler då vi for genom den värsta höststormen jag någonsin varit med om.  

Lovas dagbok finner du här

kull Stormfare består av följande valpar:

Enja Stormfare läs mer här

Alve Stormfare läs mer här

Björk Stormfare läs mer här

Askild Stormfare läs mer här

Ylvi Stormfare läs mer här

syskongalleri finns här