kull Bifrost född 20 Maj 2004

Venus och jag reste med flyg till Wien i Österike för att träffa Arras vom Amselgarten ÖHZBEU593. Arras bodde långt bort, men jag hade inte bara valt honom för hans skönhets skull, utan främst för sina korrekta rastypiska egenskaper och sin sunda kropp. HD:A, patella:UA och ögon:UA

Arras far heter Carabas vom Unkenschrei ÖHZBEU523 (Filou vom Schloss Wartenfeis/Chiara vom Strassenhaus) och hans mor heter Dilara von Tamardan ÖHZBEU476 (Baiko von Tamardan/Gina vom Hirschbachtal)

Arras är godkänd avelshund av den Österikiska rasklubben, de godkände också kombinationen mellan honom och Venus. När jag kom fram blev jag inte besviken, Arras var bättre än jag trodde var möjligt. Han var stor, vänlig och glad, en avspänd hund med låg jaktinstinkt. Vi umgicks i flera dagar och flera gånger tyckte jag att det var min egen Balder jag hade vid min sida, men det var Arras! Så väl stämde han in i mina egna värderingar om hur en perfekt eurasier ska vara.


Venus och jag framför kyrkan i Wien

 

Arras har sedan tidigare en eurasierkull i Österike med "Briska" på kennel "vom Tal der Raben" och en i Holland med "Joyca" på kennel "Limbon´s Pride". Han har inga nära släktingar i Sverige så det blir en ny blodslinje för oss. Arras har en egen hemsida där du kan läsa mer om honom

I Wien var det vår med sol och värme. Arras bodde med sin dotter, matte och husse i lägenhet, så hundarna tog vi med oss ut i en stor park som låg längs med floden Donau. På dess strandbank parade sig hundarna. 

De var lösa, Arras dotter Shiwa stosade runt oss, vinden var ljum och allt var harmoniskt och fint. Jag ville aldrig åka hem. Detta kunde inte bli annat än bra valpar! 

På strandbanken grävde jag upp en tusensköna och tog med hem. 

Den växer nu på min tomt, men ett skott finns i Norge. Nora fick med sig det som ett minne av sin far.  

Det blev fem valpar, fyra tikar och en hanhund: Lova, Torun, Nora, Ragna och Eldgrim. Namnet Bifrost har de fått från den fornnordiska mytologin. Det är namnet på bron mellan Midgård - människornas rike - och Asagård - gudarnas rike. Den var byggd av eld, luft och vatten i form av en regnbåge.


Välkomstpresenter från Arras och hans matte Andrea till mig och Venus väntade på hotellrummet.

 


Uppdraget utfört! Vi njuter av stunden i vårsolen.

 

 

 

 


I vänthallen på flygplatsen med vår dyrbara last.  

Eldgrim, helt nyfödd

 


Venus med Eldgrim i tryggt förvar

 


Venus gillar att leka med sina valpar

 


Eldgrim, Torun, Ragna och Nora tittar efter Lova som har lärt sig hoppa ur hagen...

 


Sista kvällen alla valparna fortfarande var hemma visade sig plötsligt en stor regnbåge över himlen. Regnbågen Bifrost! Dessa valpar har gudarna med sig!

Nora i valphagen

Du kan titta på kullens galleri här.
Fler bilder finns på valparnas egna sidor. Läs mer om:

Lova Bifrost

Torun Bifrost

Nora Bifrost

Ragna Bifrost

Eldgrim Bifrost

 

tillbaka till Tidigare kullar